ahlan wa sahlann

saya budak (budak la sgt..he3..) sdg belajar2, semestiny ada byk salah, jd tolong ler tunjukkan....

blogku buku catatanku.......

sudi2 ler nasihat, tegur n komen yerr...hehe




Sunday, May 30, 2010

Xsalah kn…….

assalmkm wt sumer sedara seislam sy...

Salah x kalu sorg warga asing memilih utk tinggal di Malaysia sbb dia suka Negara ni???…

iaitu warge asing yg baik la... bknny seorg yg suka berfoya2 mcm kebanyakkn negro n bkn pula warge asing yg ingin menambahkn fail2 jenayah di malaysia...salah x??

Oleh sbb dia nk tinggal kt sini sepanjang hayat dia, jd dia berkeje kt sini n kalu ada rezeki ingin membina kuarge di sini…

Salah x??? rasany xsalah kot……wallahu`alam


11 comments:

piewahid said...

salam,
stuju, xsalah... :)

:: hayati :: said...

wkmslm..
time kasih pie, bg pendpt...huhu

Anonymous said...

ingt naim lg tak???

Eyriqazz said...

x salah rasanya asalkan sah di sisi undang2..


P/s :nak jemput join contest seperti entry ini: http://www.eyriqazz.com/2010/06/sharing-is-caring-ipad-bernilai-rm2500.html tapi,kalau taknak join contest pun takpe..just register as member vshub dan letakkan saya as referral..kalau menang,hadiah akan dikongsi as promised in that entry....

:: hayati :: said...

to anonymous:
naim yg comel tu ker???? kalu yg tu kak ingt lg......hehe


to eyriqazz:
emm yela......

contest tu insyaAllah sy ziarah skng..huhu

Mazru Majid said...

wsalam..

hm..x salah kalo betul niatnye..tp tula kan,diaorg nye profile sbg warge asing te da tercemar sebenarnye dgn geng2 diaorg jugek la..sbb tu ramai yg x suke..

tak nafikan kt tempat koi ade sorang yg koi kenal tu baik sgt..

dan sepanjang pengalaman koi berkerja dgn warga asing dr seberang terutama dr lombok,deme ni kite x leh terlalu percaye sgt..tu nasihat la dari pengalaman koi...sbb koi lama keje dgn deme ni...

baik camne pun tetap perlu berhati2...tu je

juz my humble opinion

salamzz

Anonymous said...

ye mmg naim yg comel tu.. =P
akak pekaba?
lame tak dgr cite
0133935414
ni no naim
ape2 hal msj la ye
=D

:: hayati :: said...

to mazru,
setuju ckp aok mazru...baik camne pun tetap perlu berhati2...huhu

to anonymous,
kak sht..alhamdulillah...
amboi naim comel ni berani ltk no fon secara terbuka cmni..xtkut awek2 serbu ke..da la comel....hihihi
ops perasan fofuler lak..

Anonymous said...

heh heh
msj la kak
akak pe cite?
da kawin da ke?
ha tgk
kalo akak tak msj abis im cite mcm2 kt sini
=P

:: hayati :: said...

yela insyaAllah nnt satu ari kak msg im..jgn risau..kdt kering je skng..hehe

Insan Biasa said...

jalan 2 ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...